omgeving porezza meer uganoIn het centrum van Porlezza zijn leuke winkeltjes en er is een grote boulevard. Langs de boulevard zijn diverse eet- en drinkgelegenheden, waardoor men heerlijk kan genieten van het schitterende uitzicht onder het genot van bijvoorbeeld een kop heerlijke cappuccino, espresso of macchiato. Natuurlijk ontbreken ook de pasta’s, pizza’s en het echte Italiaanse ijs niet. Op zaterdag en in het hoogseizoen op woensdagavond is er een leuke sfeervolle markt.

In en om Porlezza zijn diverse bezienswaardigheden, onder andere de rustieke kapel van St. Maurizio (X-XII eeuw), het marmeren reliëf van Leone di san Marco op de muur van een kerk in Cima en de kalkoven (ook wel bekend als calchera) .
Bij de Noord-Italiaanse meren vindt men de grotti: Tessiner cafés die typisch zijn voor deze streek. Men kan er gezellig zitten en lekker eten van bijvoorbeeld bergkazen, ham of salami.

In de buurt van Porlezza zijn nog diverse andere uitgaansgelegenheden. Zo is er een groot openbaar park, een minatuurspoorweg aan het Lago di Varesa in Schriranna en in Magliaso, zijn er diverse speeltuinen en vlakbij Ponte Tresa is een kleine dierentuin.


Het Comomeer en het Lago Maggiore een dagtochtje waard en Lugano en Milaan zijn goed bereikbaar indien men graag een bezoek aan een grote stad wil brengen. Op de Monte Generoso, vlak bij Lugano, is een Panoramaberg van 1701 meter. Met een kabeltrein kan men naar de top van de berg.
Voor een prachtig uitzicht Zwitserse Alpen kan men ook bij Lugano naar de Monte San Salvatore gaan. Daar kan men met een tandradbaan naar boven waar zich een klein museum en een panoramarestaurant bevinden. Van hieruit zijn er ook diverse wandelmogelijkheden.

Foto's van het chalet kunt u zien als u hier klikt: Foto's van de omgeving.

Ga naar boven